Activitățile francofone desfășurate la liceul „Gh. Asachi” din ChișinăuFile francofone

Conferința științifică

„VOCEA TINERILOR CERCETĂTORI”

Și în acest an, partenerii noștri au fost alături de noi la Conferința științifică „VOCEA TINERILOR CERCETĂTORI”, eveniment științific în stil asachian.

Astfel, elevii deținători ai Grand prix și ai premiului I au fost invitați la Biroul Național al AUF și la Alianța franceză din Chișinău pentru a le fi înmânate premii, drept recompensă pentru curiozitatea lor științifică, spiritul inovator, responsabilitate, creativitate și originalitate.

📃Doamna Claudia Visan și Domnul Ghenadie Râbacov i-au felicitat pe micii cercetători și au mulțumit tuturor cadrelor didactice care îi ghidează pe calea învățării continue.

🌷Pe această cale, mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea continuă a inițiativelor noastre care au drept obiective:

✅promovarea științei,

✅a limbii franceze,

✅a valorilor francofone,

🌏împreună conjugăm efortul pentru o lume mai bună,

🌏împreună construim Francofonia viitorului.🌏🕊️

Autor: Nona Chiriac, profesor, director adjunct IPLT ”Gh. Asachi”, Chișinău

Jos pălăria pentru toți profesorii FLE!

Pasiunea mea pentru limba franceză a început în școală. A fost un fulger. Am spus că te iubesc pentru totdeauna! „și de atunci, francezul și cu mine am fost inseparabili.

Am participat în această după-amiază la masa rotundă „De ce trebuie să învățăm și să predăm franceza? ” Organizat de Liceul Gheorghe Asachi din Chişinău în colaborare cu Voltaire Lycee de Craiova. Acesta este evenimentul care a deschis seria activităților desfășurate de cea de-a treia ediție a Zilei Internaționale a Profesorilor de Franceză „Covid-19, și după? „.

A fost o adevărată plăcere să facem schimb, în compania Doamnelor @TAG, directorul H igh School e Voltaire de Craiova și Victoria Manea, profesoară FLE la Liceul Asachi de Chișinău, cu elevii cele două școli despre prezent și viitorul francezului.

Am descoperit tineri motivați, foarte pragmatici, siguri pe viitorul lor și mândri să învețe limba franceză și să studieze la orele bilingve franceză.

Bravo, dragi elevi!

Astăzi, am dat startul evenimentelor organizate cu prilejul celei de-a treia ediții a Zilei Internaționale a Profesorului de limbă franceză cu tema „Covid-19, și după?”

Am participat la o masă rotundă cu genericul „De ce să înveți și să predai franceza?” avându-i ca protagoniști pe cadrele didactice și elevii din două instituții de învățământ de elită din spațiul românesc: Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău și Liceul „Voltaire” din Craiova.

M-am bucurat, împreună cu Doamnele Claudia Vișan, responsabilă de Proiecte, formare, cercetare și guvernanță la AUF Chisinau, Loredana Popi, directoarea Liceului Voltaire din Craiova, și Victoria Manea, profesoară de franceză în clasele bilingve la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău, să văd atâția tineri frumoși, pasionați de franceză, motivați, studioși și cu un spirit pragmatic foarte dezvoltat, siguri de viitorul lor, inclusiv grație formării pe care o obțin în clasele francofone.

Bravo, dragi tineri! Plecăciuni și respect pentru toți profesorii de FLE!

Jos pălăria pentru toți profesorii FLE!

Autor: Ghenadie Râbacov, professor universitar,

Coordonator al claselor bilingve francofone din RM

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe