„Săptămâna Artelor”, ediția a IX-a 

În perioada 20-24 martie, în IPLT ,,Principesa Natalia Dadiani’’ s-a desfășurat cea de a IX-a ediție a proiectului socio-cultural „Săptămâna Artelor”, care are drept scop promovarea valorilor frumoase cu mottoul: ,,Frumosul va salva lumea’’ (Feodor Dostoievski). 

În prima zi a Săptămânii artelor, Ziua LITERATURII am avut onoarea de a ne întâlni, mai mult, de a purta un dialog literar alături de scriitoarea Claudia Partole. Dialogând cu ea, povestind despre copilărie și recitând poezii de Ziua Poeziei, am petrecut un timp frumos și am trăit clipe de neuitat.  

În a doua zi a Săptămânii Artelor, Ziua MUZICII, elevii Liceului ,,Natalia Dadiani’’ au participat la un work-shop alături de interpreți remarcabili ai muzicii ușoare, populare, alături de Ion Cojocaru, dirijor al Orchestrei de Fanfară model ,,Tenore’’, Rodica Ciobanu, interpretă de muzică ușoară. Fanfara ,,Tenore’’ ne-a încântat cu auzul instrumentelor sub dirijarea domnului Ion Cojocaru și ne-a povestit istoria instrumentelor și istoria Artei Muzicale. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi interior

În cea de a treia zi a Săptămânii artelor, Ziua Artelor Plastice, elevii au avut un dialog vizual alături de pictorul Gheorghe Oprea, Artist al poporului, pe această cale îi mulțumim pentru participarea și cooperare în scopul de a ne arăta, învăța ce este Frumosul. Aducem mulțumiri și coordonatorilor: domnului Ștefan Rotaru, doamnei Larisa Verstiac și doamnei Ala Lisnic. 

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare şi interior

În cea de a patra zi a Săptămânii artelor, Ziua Dansului, în curtea liceului a avut loc un Caleidoscop coregrafic – flash-mob de dans clasic&modern. A avut loc și un concurs de dans în Casa Mare a instituției, pe această cale le mulțumim organizatorilor: domnului Eugen Castraveț, doamnei Nadejda Topor, domnului V. Topor și doamnei Dorina Tverdohleb. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi drum

În ultima zi a Săptămânii artelor, Ziua Teatrului – domeniul de bază, a avut loc activitatea ,, Panorame Teatrale’’, alături de doamna Elena Frunze-Hatman, actriță, director al Teatrului Poetic ,,Alexei Mateevici’’ și Valeriu Țurcanu, regizor, director artistic la Teatrului Etnofolcloric ,,Ion Creangă’’. La acest work-shop elevii din clasele cu profil teatral au prezentat studii teatrale, de care am rămas plăcut surprinși. Mulțumim coordonatorilor: doamna Liliana Panfilov, domnul Octavian Graur, doamna A. Scorpan, domnul S. Triboi. 

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi interior

Cu Ziua Teatrului s-a încheiat cea de-a IX-a ediție a proiectului „Săptămâna Artelor”. Mulțumim mult organizatorilor acestui proiect! 

,,Frumosul va salva Lumea”, spunea cândva Feodor Dostoievski, idee pe care o susținem cu ardoare spre dezvoltare și creștere morală și spirituală. 

Autoare: Elena Cotorobai, eleva clasei a VIII-a „B”  

P.S Mai multe detalii și fotografii puteți găsi pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/Dadiani1928  

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe