Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil”, Bistrița – o școală pentru fiecare!

Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” este o unitate școlară de stat cu predare în limba română care a fost înfiinţat la 1 septembrie 1974, în Bistriţa, și care funcționează ca învățământ cu formă de zi, asigurând școlarizarea elevilor în clasele IX-XII la nivel liceal (filiera tehnologică) cât și la nivel de învățământ profesional și dual în clasele IX-XI. Şcoala noastră urmărește dezvoltarea calităţilor şi aptitudinilor individuale ale elevilor pentru a-i face să se adapteze unei societăţi dinamice, în schimbare.

Sloganul Suntem o școală pentru fiecare!înseamnă că urmărim să sprijinim fiecare elev să-şi dezvolte potenţialul şi aptitudinile în funcţie de interesele şi motivaţiile personale, cât şi de cerinţele societăţii. Prin baza materială şi profesorii calificaţi, şcoala noastră asigură atingerea celor mai înalte cote în profesia aleasă. Valorile promovate de școala nostră sunt:

  • Promovarea muncii în echipă;
  • Respectul pentru muncă și oameni;
  • Asumarea răspunderii personale;
  • Deschiderea față de nou.

Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” pregătește viitori specialişti în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii și de evoluția tehnologică a mașinilor și utilajelor noi introduse în procesul de producție de către operatorii economici. Învățământul profesional este organizat pe baza parteneriatului școală-operator economic cu scopul satisfacerii solicitărilor de pe piața muncii, de către sistemul de învățământ profesional și tehnic. Ținând cont de dezvoltarea economică şi de solicitările societăţilor comerciale, pe lângă clasele de liceu (2 la număr), am dezvoltat învăţământul profesional de 3 ani în calificările: sudor, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, mecanic auto, operator la mașini cu comandă numerică și învățământ profesional dual pentru calificările sudor, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic și operatori la mașini cu comandă numerică, toate aceste calificări fiind solicitate de agenții economici din județ. Se urmărește realizarea unor parteneriate eficiente între unitatea de învățământ și operatorii economici, astfel încât numărul de elevi angajați la operatorii economici unde au efectuat instruirea practică să crească.

În anul 2015 şcoala a achiziţionat un simulator pentru sudură, astfel, elevii instruindu-se pe aceste echipamente, se pot deprinde cu tehnicile utilizate în producţie, putându-se uşor integra după absolvire pe piaţa muncii în meseria de sudor. Pentru elevii care se pregătesc în calificarea Tehnician prelucrări pe maşini cu comandă numerică atelierul este dotat cu strung, maşină de frezat şi maşină de prelucrat prin electroeroziune, toate cu comandă numerică.

Firma de exerciţiu este un laborator pentru clasele de economic unde elevii îşi dezvoltă spiritul antreprenorial şi comportamentele aplicabile în toate domeniile economice.

Avem un Centrul de documentare şi informare care este un centru de resurse pluridisciplinare ce pune la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice informaţii pe suporturi multiple (fond de carte, reviste, casete audio-video, CD-Rom etc.). Este un spaţiu de formare, comunicare şi informare. CDI-ul conţine: cărţi de beletristică incluse în programele şi bibliografiile şcolare, atlase, dicţionare, enciclopedii, cărţi de specialitate, abonamente de ziare şi reviste, calculatoare conectate la Internet, scaner, xerox, imprimantă CD-uri, DVD-uri, casete audio şi video, tablă interactivă, videoproiector, școala de şoferi. Şcoala noastră este autorizată pentru pregătirea elevilor în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B. În acest scop există cabinet de legislaţie rutieră, laborator de mecanică auto, atelier auto şi autoturisme proprii.

Muzeul etnografic al școlii este rezultatul muncii și al pasiunii d-lui profesor de istorie care a adunat de-a lungul timpului, cu sprijinul elevilor, obiecte și costume populare autentice care dovedesc vitalitatea și frumusețea satului românesc. Spațiul a devenit un cadru arhaic în care s-a constituit cercul de folclor care adună și cercetează materiale documentare reprezentative pentru județ. La toate acestea se adaugă activitatea artistică, elevii noștri remarcându-se în spectacole folclorice și concursuri naționale la care au obținut rezultate deosebite, care au făcut cinste școlii.

În esență, suntem o școală tehnică, unde se pregătește forța de muncă cerută pe piața muncii, dar cultivăm cu atenție spiritul românesc, valorile fundamentale ale neamului și ne dorim un absolvent responsabil, ancorat în realitate, un tânăr moral, pregătit pentru societate și viață.

AUTORI: Sorina-Daniela Cazac, Director Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, Profesor de Limba și Literatura română, gradul didactic unu,

Doina-Marilena Bogdan, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, Profesor inginer mecanic, gradul didactic unu

Sursa:

https://grigoremoisilbn.ro/index.php/management/documente-manageriale/

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe